Banden service bij Garage Scholten

Met onze banden demonteer- en balanceerapparatuur kunnen we uw auto optimaal op de weg zetten. Wij leveren vrijwel alle merken banden tegen concurrerende tarieven. Levering van winterbanden is uiteraard ook mogelijk. Voor opslag van uw zomer- en winterbanden kunt u gratis van onze diensten gebruik maken, echter de ruimte is beperkt. Vol=Vol. Ook is het mogelijk om u banden te laten vullen met stikstof.

Waar moet u bij banden aan denken? U moet niet alleen over alle veiligheidsaspecten nagedacht hebben, maar ook voorgelicht zijn over alle aspecten van uw band. Er is geen enkel onderdeel aan uw auto wat zoveel aandacht en oplettendheid vraagt als uw band.

Deze informatie is bedoeld om u te laten weten hoe u op een goede manier met uw banden omgaat en waaraan u kunt zien dat het tijd wordt voor een paar nieuwe. Houdt u hierbij in uw achterhoofd, dat het niet alleen gaat om de rijeigenschappen van uw auto, maar in de eerste plaats om uw persoonlijke veiligheid.

Profieldiepte
Gladde banden zijn niet geschikt voor natte, gladde en met sneeuw bedekte wegen. Slijtage-indicatoren in de lengtegroeven van de band waarschuwen u als de band te ver afslijt. Ze worden zichtbaar als kleine dwarsverbindingen als het profiel tot 1.6mm is gereduceerd.  U moet niet tot dat moment wachten, omdat het uit veiligheidsoverwegingen verstandig is om uw banden al eerder te vervangen.

In het geval van zomerbanden is vervanging aan de raden bij een profiel van 2mm. Bij extra brede banden raden we 3mm als ondergrens aan. TIP: heeft u geen profieldieptemeter in uw bezit, pak dan een 1 euro muntstuk en steek deze in de groeven van uw band. Zodra het gouden randje zichtbaar wordt, is de profieldiepte minder dan 3mm.

Winterbanden verliezen hun grip op met sneeuw bedekte wegen al bij een profiel van 4mm. Het is dan ook aan te raden om dat type banden bij 4mm restprofiel te vervangen.

Bandenspanning
Als een autoband te zacht wordt gaat het contact met de weg verloren. Ook de levensduur van de band loopt terug. Daar komt nog een hoger brandstofverbruik bovenop. Kijk daarom eens wat vaker naar uw band en controleer elke keer als u tankt even de bandenspanning.
De juiste luchtdruk kunt u aan de binnenzijde van het brandstofklepje of van de portierstijl vinden. Ook staat dit in het instructieboekje van uw auto. Houdt u er rekening mee dat de bandenspanning varieert met de belasting, rijsnelheid en het type van de band. Als u twijfelt, bel ons dan even.

De meting moet altijd plaatsvinden als de banden koud zijn (minder dan 3 km). Na het rijden met hogere snelheid is de meting niet een juiste weergave van de bandenspanning.

Stikstof
Uit onderzoek blijkt dat meer dan vijftig procent van de automobilisten met banden rijdt die een verkeerde spanning hebben. Meestal zijn ze te zacht. Een slechte zaak voor uw veiligheid en uw portemonnee. Daarom vult Garage Scholten indien u dit wenst, tegen een geringe vergoeding uw banden met stikstof want dit houdt de band vier keer zo lang op de juiste spanning. Met stikstof in de banden rijdt een auto beter, zuiniger en veiliger.

Winterbanden
Wie gedurende het koude seizoen op elk weertype voorbereid wil zijn, moet in die periode op winterbanden overgaan. Deze banden vinden hun draai vooral als de temperatuur onder de 7 graden terechtkomt. Vooral bezitters van banden met een hoge maximum snelheid en brede zomerbanden hebben deze banden een toegevoegde waarde. Ze geven duidelijk meer veiligheid bij sneeuw en gladheid. Voor de montage van winterbanden is het volgende belangrijk: monteer winterbanden op alle wielen en niet slechts op een as.

U maakt het zich een stuk makkelijker en op langere termijn goedkoper, als u vier complete wielen (dus velg met band) aanschaft. Hierdoor wordt het omzetten, afnemen en opslaan een stuk makkelijker. Bij Garage Scholten bestaat de mogelijkheid om uw zomer- winterbanden op te slaan.

Informeer ernaar voordat het seizoen weer begint. Wij informeren u graag over de beste autobandkeuze voor het merk auto dat u rijdt.

Wieluitlijning
Bij een niet goed uitgelijnde auto ontstaan klachten zoals bandenslijtage aan de buiten- en binnenkant, het zwaar of licht sturen van een auto, het naar één kant trekken van de auto of het niet terugdraaien van het stuur na een bocht. Tevens kan bij een niet goed uitgelijnde auto het brandstofverbruik toenemen.
Verkeersdrempels en stoepranden zijn er de oorzaak van dat de wielen in een andere stand komen te staan en daardoor sneller slijten.

Het uitlijnen van een auto is een specialisme. Garage Scholten beschikt over wieluitlijnapparatuur waarmee onvolkomenheden kunnen worden hersteld.

Want een goed uitgelijnde auto heeft een betere wegligging, is gunstiger voor het brandstof verbruik en zorgt voor minder bandenslijtage.

Garage Scholten: De beste service waar je op kan rekenen!

Bij Garage Scholten zijn er korte lijntjes. Je treft bij ons geen telefonist(e), receptionist(e) of een chef werkplaats aan. De monteur die uw auto repareert of onderhoud kunt u ook aantreffen achter de receptie of aan de telefoon. Welke auto je ook rijdt, je kunt altijd bij Garage Scholten terecht.

Banden service bij Garage Scholten

Banden service – Veilig de weg op!

Garage Scholten is een kleinschalig, allround universeel Bovag garagebedrijf dat sinds 2011 gevestigd is aan de Transportweg 4 te Doetinchem. Door de kleinschaligheid zijn er korte lijntjes. U treft bij ons geen telefonist(e), receptionist(e) of een chef werkplaats aan. De monteur die uw auto repareert of onderhoud kunt u ook aantreffen achter de receptie of aan de telefoon.
Onze slogan is dan ook: eigentijdse vakkennis, ouderwetse service. Persoonlijke aandacht en een goed, maar bovenal eerlijk advies, dat is waar wij grote waarde aan hechten.

Of het nu gaat om een trike, personenauto, bedrijfsauto of camper tot 3500kg, een caravan of aanhangwagen, wij repareren en onderhouden ze allemaal.