Reparatie bij Garage Scholten

Als uw auto gerepareerd moet worden, brengt dat altijd wat regelwerk met zich mee. De auto moet naar de garage en er moet vervangend vervoer geregeld worden. Wij zorgen ervoor dat u er zo min mogelijk ongemak van heeft.

Uw auto binnen één dag gerepareerd
In de meeste gevallen zorgen wij ervoor dat u uw auto binnen één dag weer terug heeft. Door een goede samenwerking met de plaatselijke dealers en onderdelenleveranciers in de regio, worden de benodigde onderdelen snel aangeleverd.

Geen verrassingen
Mochten we er tijdens de reparatie achter komen dat de kosten hoger uitvallen, doordat er bijvoorbeeld extra onderdelen moeten worden vervangen, dan laten we dat u meteen weten. In overleg met u bepalen we wat de beste oplossing is. Zo komt u niet voor verrassingen te staan als u uw auto terugkrijgt. We zijn ook kritisch op de kosten van de onderdelen. We regelen altijd de onderdelen met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Algemene informatie Onderhoud & Reparatie
Iedere auto heeft onderhoud nodig. De fabrikant bepaalt na hoeveel kilometer een onderhoudsbeurt moet plaatsvinden. U vindt dit in het instructieboekje. De periodes tussen deze onderhoudsbeurten (de onderhoudsintervallen) worden steeds langer. Tegenwoordig zijn intervallen van 30.000 kilometer of meer geen uitzondering. Er zijn ook auto’s die zelf aangegeven wanneer er onderhoud nodig is, afhankelijk van het gebruik.

Wat houdt een kleine of grote beurt in?
Vanwege de veel langer geworden onderhoudsintervallen is er van een traditioneel “kleine en grote beurt”-regime bij de meeste auto’s eigenlijk geen sprake meer. Het onderhoud aan moderne auto’s kun je indelen in vier categorieën:
Vaste inspectie

Het jaarlijkse controlemoment voor de auto. Alle belangrijke zaken worden nagelopen, zoals de remmen, de ophanging en de diverse vloeistoffen. Bovendien wordt dan ook de motorolie ververst en het bijbehorende filter vervangen.

Reparatie aan slijtagedelen

Voor bepaalde slijtagedelen is de levensduur afhankelijk van het gebruik, zoals de remblokken, de remschijven en de koppelingsplaat.

Tijd- of kilometer gebonden vervanging

Voor sommige onderdelen bestaat een vervangingsmoment bij een aantal verstreken jaren of verreden kilometers, afhankelijk van wat eerst komt. Een van de bekendste onderdelen die volgens dit principe vervangen worden is de distributieriem.

Onvoorziene reparatie

Voor veel onderdelen bestaat geen vooraf bepaalde levensduur, maar dat wil niet zeggen dat ze altijd een autoleven lang meegaan. Een waterpomp kan gaan lekken, een veer kan breken, een aandrijfas kan defect raken, enz.

Zelfcontrole

Voor tips over het zelf controleren van uw auto, bekijk onze tips

Garage Scholten: De beste service waar je op kan rekenen!

Bij Garage Scholten zijn er korte lijntjes. Je treft bij ons geen telefonist(e), receptionist(e) of een chef werkplaats aan. De monteur die uw auto repareert of onderhoud kunt u ook aantreffen achter de receptie of aan de telefoon. Welke auto je ook rijdt, je kunt altijd bij Garage Scholten terecht.

Reparatie bij Garage Scholten

Reparatie – Altijd gedoe

Garage Scholten is een kleinschalig, allround universeel Bovag garagebedrijf dat sinds 2011 gevestigd is aan de Transportweg 4 te Doetinchem. Door de kleinschaligheid zijn er korte lijntjes. U treft bij ons geen telefonist(e), receptionist(e) of een chef werkplaats aan. De monteur die uw auto repareert of onderhoud kunt u ook aantreffen achter de receptie of aan de telefoon.
Onze slogan is dan ook: eigentijdse vakkennis, ouderwetse service. Persoonlijke aandacht en een goed, maar bovenal eerlijk advies, dat is waar wij grote waarde aan hechten.

Of het nu gaat om een trike, personenauto, bedrijfsauto of camper tot 3500kg, een caravan of aanhangwagen, wij repareren en onderhouden ze allemaal.