Aircoservice bij Garage Scholten

Een aircoservice zorgt dat uw airco in de auto optimaal blijft werken. Veel personenauto’s en bedrijfsauto’s hebben een airco, zodat u comfortabel, geconcentreerd en ontspannen kunt autorijden. Zomers houdt de airco uw auto lekker koel en in de winter voorkomt de airco dat de ruiten beslaan. Ook uw airco heeft onderhoud nodig.

Laat uw airco daarom regelmatig controleren door Garage Scholten.

Waarom uw airco onderhouden?
Anders dan veel mensen denken is het aircosysteem niet onderhoudsvrij. Zelfs een goedwerkende airco verliest 8% tot 10% koudemiddel per jaar. Na enkele jaren merkt u dat de koelcapaciteit van de airco minder wordt. Een tekort aan koudemiddel kan daarnaast de compressor van de airco beschadigen, doordat deze te weinig wordt gesmeerd. Een dure reparatie van € 800,00 of meer!

Aircoservice van Garage Scholten
De aircospecialisten van Garage Scholten zorgen ervoor dat uw airco in optimale conditie blijft. Dit voorkomt dure reparaties en nare luchtjes die brandende ogen, geïrriteerde luchtwegen en hooikoorts kunnen veroorzaken.

Airco check
Weten of uw airco nog goed werkt? Kom dan langs voor een Airco Check. Onze specialisten controleren de werking van uw airco en of deze de temperatuur nog onder controle houdt. Garage Scholten adviseert een jaarlijkse airco check.

Airco reinigen
Het is aan te raden om je airco regelmatig te reinigen. Schone filters zorgen dat u geen muffe lucht in uw auto krijgt en houdt bovendien de onnodige verspreiding van schimmels en bacteriën tegen die zich in het filter ophouden.

Tijdens het desinfecteren wordt uw airco gereinigd van bacteriën en schimmels en voorzien van een frisse geur.

Airco onderhoud
Airco onderhoud raden wij elke 2 jaar aan, dit zorgt ervoor dat je airco optimaal blijft werken met een langere levensduur. Niet alleen prettig voor in de zomer, maar ook in de winter; een airco zorgt dat uw ruiten niet beslaan. Bij Airco onderhoud wordt het aanwezige koudemiddel uit het systeem gehaald en gerecycled. Het gehele systeem wordt gecontroleerd op zichtbare beschadigingen, slijtage en of de filters aan vervanging toe zijn. Hierna wordt het systeem 45 minuten met een druk van ongeveer 14 bar afgeperst met nitrogen voor controle op lekkage. Gevolgd door het systeem 45 minuten lang met een onderdruk van 1 bar te vacuümmeren.

Is in beide gevallen geen sprake van lekkage, dan wordt het gerecyclede koudemiddel teruggeplaatst en aangevuld met nieuwe koudemiddel tot de juiste hoeveelheid. Mocht er toch enige twijfel ontstaan over de dichtheid van het systeem, wordt er fluor toegevoegd om op een later tijdstip een eventuele kleine lekkage makkelijk op te sporen met een UV lamp. Na uitvoerig testen en controle van de drukken en uitstroomtemperatuur wordt het systeem akkoord bevonden.

Tips gebruik airco van uw auto
Met onze tips kunt u energie besparen en uw airco in goede conditie houden. Koel een erg warme auto eerst met open ramen en deuren, zodat de meeste warmte kan vervliegen. Zet de airco niet te koud. Het verschil met de buitentemperatuur kan het best niet groter zijn dan 6 graden.

Schakel de airco vijf minuten voor aankomst uit: zo beperkt u condensvorming en daarmee de kans op schimmel. Zet uw airco minimaal eens per week tien minuten aan, ook in de winter. Dit voorkomt lekkages door uitdroging en nare luchtjes door stilstand. Ten slotte: laat uw airco jaarlijks controleren door Garage Scholten!

Garage Scholten: De beste service waar je op kan rekenen!

Bij Garage Scholten zijn er korte lijntjes. Je treft bij ons geen telefonist(e), receptionist(e) of een chef werkplaats aan. De monteur die uw auto repareert of onderhoud kunt u ook aantreffen achter de receptie of aan de telefoon. Welke auto je ook rijdt, je kunt altijd bij Garage Scholten terecht.

Aircoservice bij Garage Scholten

Aircoservice – U wilt er toch ook lekker bij zitten?

Garage Scholten is een kleinschalig, allround universeel Bovag garagebedrijf dat sinds 2011 gevestigd is aan de Transportweg 4 te Doetinchem. Door de kleinschaligheid zijn er korte lijntjes. U treft bij ons geen telefonist(e), receptionist(e) of een chef werkplaats aan. De monteur die uw auto repareert of onderhoud kunt u ook aantreffen achter de receptie of aan de telefoon.
Onze slogan is dan ook: eigentijdse vakkennis, ouderwetse service. Persoonlijke aandacht en een goed, maar bovenal eerlijk advies, dat is waar wij grote waarde aan hechten.

Of het nu gaat om een trike, personenauto, bedrijfsauto of camper tot 3500kg, een caravan of aanhangwagen, wij repareren en onderhouden ze allemaal.